Kocken Karol Rafael gästspelar på Olsons Skafferi den 12-15 Oktober

Efter många år är vår egen stjärnkock tillbaka där han en gång började. Från onsdagen den 12:e till 15:e Oktober kommer Karol Rafael att gästspela i vårt kök tillsammans med vår köksmästare Marcus Arveheim och Jesper Nilsson, en oslagbar trio som skapar magi i köket!

Dessa dagar bjuder vi på spännande rätter med italiensk prägel med säsongens råvaror. Det kommer bli ett par minnesvärda och kulinariska kvällar så se till att boka ditt bord redan idag!

Meny

Snacks

Friterade risottobollar med kantareller 45:-

Karameliserad taleggio med iberico skinka 55:-

Friterad potatis med tryffeldip 35:-

Förrätter

Kalvtartar med bakad märgben och löjrom 125:-

Pilgrimsmussla i sitt skal med fänkål och mandel 130:-

Spalla di cinta med hasselnötter, färska fikon och balsamico 120:-

Hemmagjord tagliatelle med pistagepesto och skummad getmjölk 110:-

Mellanrätter

Kryddstekt hälleflundra ”pata negra” 145:-

Vår egen kycklingsalciccia med polentakräm och pickles 125:-

Hjort från Marieberg i Harplinge med gulbeta, svamp och riven anklever 140:-

Agnolotti fylld med kronärtskocka, nötat smör och tryffelpecorino 120:-

Desserter

Hösthallon med vit chokladkräm och flädersorbet 70:-

Raffes egen tiramisu 70,-

3 sorters utvalda ostar med tillbehör 95:-

Rafael rekommenderar

Pilgrimsmussla i sitt skal med fänkål och mandel

Agnolotti fylld med kronärtskocka, nötat smör och tryffelpecorino

Hjort från Marieberg i Harplinge med gulbeta, svamp och riven anklever

Hösthallon med vit chokladkräm och flädersorbet

Fyrarätters 425:-

Boka bord

Boka bord – Ring 042 14 07 80