Middag
Snacks
Frasig kronärtskocka
vispad ricotta och rostade pinjenötter
Friterade svamprisottobollar
med tryffeldip
Vitlöksbröd
med tapenade
Marinerade kronärtskockor
och oliver
Pata Negra Iberico Cebo
24 mån, 50g
Förrätter
Vit tysk sparris
med brynt smöremulsion, rädisor, vispad stenbitsrom
Carpaccio
på sotad oxrygg med marconamandel, tryffelkräm, pecorino, borettanelök
Antipasto misto
Italienska charkuterier med olika inläggningar från vår delikatessdisk
Halstrad anklever
med semitorkade jordgubbar, vanilj och brödflarn
Pasta
Spaghetti all’Amatriciana
med tomatsås på rostad vitlök, basilika, guanciale (lufttorkad griskind), riven pecorino
Quadro verde fylld med aubergine, mozzarella, tomat
i brynt citronsmör, pangritata
Rigatoni med krämig sås på
sommarkantareller, långbakad högrev, peppar, cognac
Risotto på fänkål och chili
med vinkokta blåmusslor, pilgrimsmussla och rödräkor
Varmrätter
Rimmad torskrygg
med beurre blanc, Kalixlöjrom från bröderna Persson, potatisstomp, picklad morot och friterad dill
Helgrillad entrecote
med provensalskt smör, kronärtskocka, marinerad tomat, stomp på färskpotatis från Bjäre
Grillad lammytterfilé
med siciliansk caponata, getostkräm, krispigt stekt gnocchi
Tagliata
Skivad grillad ryggbiff med kappa, på rucolabädd med cocktailtomater, hyvlad grana padano, balsamico och olivolja
Desserter
Chokladtryffel
Hemlagad chokladtryffel
Sorbet / Glass
En kula sorbet eller vaniljglass
Smågodis
Tre praliner
Scorpino
Prosecco, citronsorbet, bitters
Tiramisu
Mandelkaka
med jordgubbar, mascarponekräm, rosépeppar, rabarbergelé
Kvällens ostar
med hemlagad marmelad